Welke maat armband heb ik nodig?

Welke maat armband je nodig hebt is afhankelijk van de omtrek van je pols én van je persoonlijke voorkeur. Zo vinden sommige mensen het fijn als de armband redelijk los om de pols zit, terwijl anderen de voorkeur geven aan een strakke armband. Op deze pagina leggen we je uit hoe je zelf je kunt meten welke maat armband je nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook gemakkelijk direct dit document met alle tips uitprinten of bekijken.

Heb je al een perfecte armband?

Ben jij op dit moment al de trotse eigenaar van een armband die werkelijk als gegoten zit? Top! Leg deze armband dan in de lengte op tafel en meet op hoe lang de armband is. Eitje, toch! Deze manier is daarnaast natuurlijk ideaal als je iemand een armband cadeau wilt doen! Lees verder als jij de perfecte armband nog niet hebt gevonden.

De omtrek van je pols meten

Het is ook mogelijk om de omtrek van je pols op te meten. Dit kun je heel gemakkelijk en snel doen met een meetlint. Zorg ervoor dat het meetlint niet te strak om je pols zit. Deze manier kost je nog geen tien seconden en het is direct duidelijk wat de omtrek van je pols in centimers is. De beste plek om de omtrek van je pols te meten is net boven (richting je vingers) je polsbotje. Geen meetlint? Gebruik een touwtje. Zet een streep waar het touwtje kruist en meet dit vervolgens na met een liniaal. Of check het document hieronder!

Let op: De omtrek van je pols staat niet gelijk aan je armbandmaat. Hiernaast kun je zien wat jouw armbandmaat is. Dit hangt volkomen af van jouw voorkeur: wil je een strakke, een normale of een losse armband?

Voorbeeld: jouw polsomtrek is 16 cm en je geeft de voorkeur aan een armband die lekker los om je pols zit. Dan is jouw armbandmaat 19 cm.

Strakke armband

Je polsomtrek + 1,5 cm

Normale armband

Je polsomtrek + 2 cm

Losse armband

Je polsomtrek + 3 cm

Geen meetlint, touwtje of liniaal?

Heb je geen meetlint, touwtje of liniaal in huis? Print dan dit document uit en knip vervolgens de mal van de armband uit, zodat je jouw polsomtrek gemakkelijk kunt aflezen.

Jouw stad, jouw thuis.
Jouw Stadsjuwelen.

Iedereen heeft het wel eens druk. Je baas, je klanten, je collega’s, je partner, je ouders of je kinderen willen van alles van je en je doet hard je best om vooral niemand teleur te stellen. Onze Stadsjuwelen zijn voor jou. Opdat je nooit vergeet wie je was, toen je geboren werd in die ene stad. Lang voordat anderen van alles van je wensten, eisten of verlangden.